Gaudeix dels sabors de Sant Feliu de Guíxols!

 

Sant Feliu de Guíxols és conegut per ser una destinació turística de la Costa Brava i presumeix de tenir una variada oferta de cales i platges de gran bellesa, com la Platja de Sant Pol. Aquesta platja compta amb unes casetes de bany de tipus modernista que s’encarreguen de configurar unes vistes magnífiques. També es poden practicar diverses activitats relacionades amb el món marí, com els esports de vela. A nivell arquitectònic cal destacar el Monestir, que compta amb la Porta Ferrada, una peça de gran valor històric datada del segle X. Dins del Monestir, també tenim l’espai de la col.lecció d’art Carmen Thyssen Bornemisza. Aquesta construcció dóna nom al conegut festival de música “Porta Ferrada” de Sant Feliu de Guíxols. De ben segur que aquests llocs et faran sentir el sabor mediterrani i marítim ben característic de la Costa Brava.

 

Per què has de venir a Sant Feliu de Guíxols per Nadal?

 

Amb l’arribada de les festes nadalenques, Sant Feliu de Guíxols s’adorna de llum i dóna lloc a la coneguda Fira de Nadal celebrada els dies 6, 7 i 8 de desembre. En aquesta fira podràs gaudir de productes típics d’aquestes dates, i els petits de la casa poden participar en els diferents tallers que s’organitzen durant la fira. També hem de destacar el Parc Ganxó, obert cada any durant els dies de Nadal entre els mesos de Desembre i Gener. En aquest parc, els nens i nenes de 1 a 14 anys poden participar en activitats diverses com tallers de manualitats, de maquillatge, d’esports… El Pessebre Vivent de Sant Feliu de Guíxols també és una de les atraccions més conegudes d’aquesta època, el recorregut del pessebre es fa en horari nocturn a partir de l’1 de desembre i fins al dia 6 de gener. Un Pessebre Vivent representa les escenes del naixement de Jesucrist, comptant amb persones reals caracteritzades com els personatges de la Bíblia. Aquests personatges són tant diversos com els Reis Mags o els pares de Jesucrist: Josep i Maria.

nadal sant feliu guixols

 

Què fer a Sant Feliu de Guíxols

 

Per als més esportistes, Sant Feliu de Guíxols compta amb la Via Verda o “carril bici”. Aquesta via connecta el poble amb ciutats conegudes de la província com Olot o bé la capital mateixa, Girona. La via verda és ideal per fer esport i no només es pot fer en bicicleta, si es prefereix, també tenim l’opció de fer-la caminant. El poble de Sant Feliu de Guíxols es troba fortament implicat en la recepció de Cicloturisme de Carretera, oferint serveis adaptats a grups de persones que vulguin fer excursions en bicicleta per la zona.

Sant Feliu de Guíxols tampoc es queda enrere pel que fa a l’art, ja que es duen a terme constantment diverses exposicions d’art tant de tipus permanent com temporal. Pel que fa a exposicions permanents, al Museu d’Història, ben bé al costat del Monestir, tenim l’exposició titulada “El Monestir i la vila, els Ibers, el suro i l’Albertí: l’etapa suïssa”. Cal esmentar les exposicions permanents següents: “Els banys de mar”, “Espai del Rellotge”, “Mol.luscos” de Josep Escortell i l’exposició “Duvan”. Del 9 de novembre al 5 de gener tenim una exposició temporal, “La vida roda” de Maria Sola i Tony Azorin a la Casa Irla. També, del 13 de novembre al 5 de desembre el poble de Sant Feliu de Guíxols acull l’exposició “Jules Verne”, a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit.

Dins de la programació del festival de teatre “Temporada Alta”, Sant Feliu de Guíxols acollirà la representació teatral de l’obra “La Tendresa”, escrita per Alfredo Sanzol. L’obra es durà a terme a l’auditori Narcís Masferrer el dia 6 de desembre a les 20:30, altament recomanable per a tots els amants de les arts escèniques. Dins el poble de Sant Feliu de Guíxols hi trobem diverses peces arquitectòniques incloses dins del moviment modernista com la Casa Maruny, la Casa de la Campana, la Casa Pujol i la Casa Viader, entre d’altres. Aquest moviment es troba fortament influenciat per l’arquitecte català Antoni Gaudí i es va iniciar al segle XIX.

El festival Porta Ferrada presenta una oferta musical per a tots els gustos: des de DJ’s fins a cantants coneguts arreu del territori com Melendi o Beret. L’espai d’art Carmen Thyssen ha situat Sant Feliu de Guíxols en un lloc destacat de l’oferta cultural de la provínicia de Girona. Aquest espai acull exposicions temporals i fou inaugurat l’estiu de l’any 2012. Per l’any 2020 es té prevista l’obertura del Museu Carmen Thyssen Sant Feliu de Guíxols, que acollirà un fons permanent de la col.lecció de pintura catalana de Carmen Thyssen Bornemisza.

monestir sant feliu guixols

Cuina marítima a Sa Marinada

 

Si el que t’atrau és la cuina mediterrània, a Sa Marinada hi trobaràs el que busques. El restaurant es troba fortament influenciat per la cuina francesa, comptant amb plats com les ostres Charente, el coulis de tomàquet fresc, el tàrtar de gambes, l’Steak Tàrtar, postres com els Petit Fours o el Soufflé i salses com la rouille. A més a més de cuina francesa, també podem parlar de cuina russa en les postres, a la carta del restaurant hi tenim el pastís Pavlova, que deu el seu nom a Anna Pávlova i sorbet banyat en Vodka, un licor típic de Rússia. Pels amants del vi s’ha de destacar a la carta la presència de vins de la D.O.Empordà, com la Garnatxa Roja o bé el Moscatell Blanc, que trobaràs en tots els menús especials de Nadal.

Constantment es renova la carta de plats, comptant amb un menú laborable actualitzat setmanalment pel que fa a temàtica. Si el dia de Nadal busques un menú especial, a Sa Marinada el trobaràs. Amb la tradicional sopa de galets et sentiràs com a casa, i si vols gaudir d’un postre artesà típic de Nadal, tria la selecció de torrons especialment pensada per a l’ocasió. Per gaudir d’un cap d’any diferent, Sa Marinada té preparat un menú especial per al dia 31 de desembre, acompanyat dels típics raïms i de festa per acomiadar l’any tal i com es mereix.

A Sa Marinada, a part d’uns sabors per recordar, també t’enduràs unes fantàstiques vistes de la Costa Brava gràcies a la seva localització geogràfica. Hem de destacar que el fet que el restaurant es trobi situat ben bé a sobre del Port de Sant Feliu de Guíxols ens proporciona un regal per als sentits i una atmosfera única que de ben segur recordarem, incloent una magnífica vista de la bahia de la vila.